שוק טלה: מתכון טעים לארוחה יוצאת דופן

שוק טלה הוא מאכל אהוב וטעים מאוד, אולם על מנת להכין את השוק הטלה הטוב ביותר ישנם כמה שלבים חשובים שעליכם לעשות. להלן המתכון המלא.

הכנת שוק טלה – שימוש במעשנת מקצועית

אין כל ספק כי שוק טלה הוא אחד המאכלים האהובים ביותר על הציבור הישראלי, וזאת לאור העובדה כי מדובר בבשר איכותי עם לא מעט שומן אשר מהווה מעדן של ממש בכל ארוחה. יחד עם זאת, רבים מתקשים בהכנה של שוק הטלה וזאת לאור זמן הבישול הארוך באופן יחסי. בנוסף, חשוב לזכור כי אחד הכלים החשובים ביותר אשר יבטיחו כי שוק הטלה יצא בצורה הטובה ביותר, הוא לבחור במעשנת בשרים איכותית אשר תגרום לשוק הטלה לצאת מושלם, טעים ומאוד מאוד רך.  כיום, מעשנת הבשרים הטובים ביותר היא של חברת וובר, אשר נחשבת לחברה המובילה בענף, זה למעלה מ 30 שנה. יתרה מכך, ע"פ המומחים של החברה, מעשנת הבשר של החברה תעניק לכם חווית בשרים יוצאת מן הכלל, וזאת לאור העובדה כי הן מאפשרות לקבל תוצאות איכותיות וטעימות מאוד, מבלי לבזבז הרבה מאוד זמן, וזאת כאמור לאור העובדה כי לרוב שוק טלה צריך להיות במעשנת במשך זמן לא מועט, אולם במידה ואתם משתמשים במעשנת איכותית זמן ההכנה מתקצר באופן משמעותי, מבלי לגרוע מהאיכות. המומחים של חברת וובר מציגים לכם כעת את המרכיבים הטעימים ביותר לצורך של הכנה שוק טלה אשר יעניקו לכם כתף טלה חלומי ובלתי נשכח:

בשר בעישון

  • בחירת הבשר – הדבר הראשון והחשוב ביותר שיש לזכור לגבי הכנה של שוק טלה נעוץ ראשית ברמת הטריות שלו. לכן, מומלץ בחום לבחור בשוק טלה טרי אשר נחתך אצל הקצב, ולשמור אותו בהקפאה למשך זמן קצר עד לבישול שלו במעשנת.
  • חרדל, דבש ו – חרדל הוא מרכיב משמעותי ביותר לשם הצלחת המתכון, ולכן חשוב מאוד לרכוש חרדל איכותי וטרי ולמרוח אותו בצורה שוניות על כל חלקי הבשר, לשם ספיגת הטעמים. אחד הטריקים הטובים ביותר לשם העצמת הטעם של החרדל הוא שימוש במעט דבש, ובכך מתקבל רוטב מתקתק וטיפה חריף אשר הולם בצורה טובה מאוד את הבשר עצמו. בנוסף, מומלץ להשתמש גם בשום טרי בצורתו המקורית ולהחדיר את השום באמצעות חתכים קטנים אשר נעשים בסכין על גבי השוק.
  • ירקות שורש – מומלץ להשתמש בירקות שורש ביחד עם הצלייה של הבשר, וזאת משום שירקות שורש סופגים את התבלינים של הבשר בצורה מעולה ובכך גורמים לארוחה להיות מרשימה עוד יותר. גם כאן, בחרו רק בירקות טריים ולא בירקות קפואים.
  • תפוחי אדמה – חתכו תפוחי אדמה קטנים והוסיפו אותם לתערובת של ירקות השורש, ולאחר מכן הכניסו את כל הקומבינה אל תוך המעשנת למשך מספר שעות.

רוצים לדעת למה כדאי לכם לקנות גריל גז של וובר לחצו כאן