חיפוש

מה עושים אם מרגישים שהשימוע היה לא הוגן?

אם אתה מרגישים שהשימוע לפני הפיטורים היה לא הוגן, יש מספר צעדים שאתם יכולים לנקוט כדי לנסות להתמודד עם המצב ולהבטיח שהזכויות שלכם נשמרות. מאמר זה יתרכז במעמד של שימוע פיטורים, מה החשיבות שלו, ומה נחשב להוגן ותקין לפי החוק במצב זה. כך נוכל לעזור לכם לקבוע אם השימוע היה לא הוגן וגם מה ניתן לעשות במצב כזה.

 

מרגישים שהשימוע היה לא הוגן – יש מה לעשות!

ראשית נקדים ונאמר שאם אתם חשים שהשימוע היה לא הוגן או שנעשה לכם עוול, מומלץ להתייעץ עם עורך דין. החוק אומנם ברור אבל הוא נתון לפרשנות. יכול להיות שהתחושה שלכם צודקת, גם אם אתם לא מצליחים להגדיר אותה בעצמכם מבחינה חוקית ומשפטית. כאן נכנסים לתמונה עורכי דין ואנשי מקצוע מומחים שיכולים לעזור לכם להבין איך נכון לפעול, האם נעשה לכם עוול ומהן האופציות שלכם.

מומלץ לפנות למשרדים המנוסים בתחום של דיני עבודה בכלל ושימועים בפרט. משרד עו"ד מומלץ לדיני עבודה הוא משרד המשדר מקצועיות שיידע להכוון אתכם מהרגע הראשון איך לפעול. עורכי הדין שעובדים בו הינם חכמים, מנוסים ובעלי רגישות. תכונות אלה חשובות על מנת לטפל בנושא בחוכמה, ללא פגיעה במוניטין או באפשרויות העסקה בהמשך הדרך.

מרגישים שהשימוע היה לא הוגן – יש מה לעשות!

פנייה למעסיק

לצורך התחלה, נסו לפנות ישירות למעסיק או למנהל האחראי ולבטא את התחושות שלכם לגבי השימוע. בקשו הסברים נוספים והבהרות על ההחלטה שהתקבלה. אם הם מאפשרים שיח, נסו לספק עובדות ומסמכים נוספים שלא הובאו בחשבון במהלך השימוע, ובכך להשפיע על ההחלטה.

 

איגוד מקצועי

אם אתם חברים באיגוד מקצועי, פנו לנציגי האיגוד לקבלת סיוע וייעוץ. הם יכולים לייצג אתכם מול המעסיק ולפעול למענכם. גם אם יש לכם עורך דין מעולה, חשוב לנסות ולהעזר באיגוד המקצועי שיכול להציע עוד תמיכה וגיבוי למקרה שלכם, ולהפעיל את הכוח שלו מול המעסיק.

 

בדיקה מול תקנות וחוקים

וודאן שהשימוע התקיים בהתאם לתקנות והחוקים הרלוונטיים. שימוע הוגן צריך לכלול זימון מראש, הצגת טענות המעסיק, מתן אפשרות לעובד להגיב ולהשמיע את עמדתו, וקבלת החלטה מנומקת.

 

פנייה לבית הדין לעבודה

אם אתם מרגישים שהשימוע היה לא הוגן ולא חוקי, תוכלו להגיש תביעה לבית הדין לעבודה. בית הדין יבחן את תהליך השימוע ויחליט אם הפיטורים היו חוקיים והוגנים. אם בית הדין ימצא שהשימוע היה לא הוגן, ייתכן ותהיו זכאים לפיצויים או במקרים מסוימים אפילו תוכלו לחזור לעבודה.

 

תיעוד והוכחות

חשוב מאד לשמור בצורה מסודרת כל מסמך הקשור לשימוע, כולל זימונים, תכתובות, והחלטות שהתקבלו. בעקרון המעסיק צריך לנהל פרוטוקול של השימוע, נסו לבקש עותק של הפרוטוקול על מנת שלכם ולעורך הדין שלכם תהיה תמונה מלאה.

 

לסיכום

שימוע לפני פיטורים הינו מהלך המחויב בחוק ואין לפטר אדם ללא שימוע. אם השימוע שלכם היה לא חוקי או לא הוגן, פעלו על מנת לקבל את מלוא הזכויות המגיעות לכם. בהצלחה!

תיעוד והוכחות

רוצים לפרסם כתבה אצלינו באתר?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
באותו נושא