תכשיטים מהווים חלק בלתי נפרד מאישיותנו, ועבור אנשים רבים הם מהווים סמל סטטוס, אמירה כלשהי, וחלק מהתדמית האישית. כשאנו מדברים על צה"ל, חיילים ואנשי קבע לעתים שואלים את עצמם מה מאפשר החוק הצבאי בעניין. האם יש אפשרות לענוד תכשיטים מסוימים, או שהדבר בלתי אפשרי ונצטרך לחכות להורדת המדים? ענידת תכשיטים בצבא – מה החוק הצבאי מאפשר?
תכשיטים כסמל סטטוס
אנשים אוהבים מאוד תכשיטים, ולמרות שניתן לציין בעיקר את המין הנשי בעניין – גם גברים לא טומנים ידם בצלחת! תכשיטים מהווים חלק מהתדמית האישית שלנו, וסמל סטטוס עבור רבים מאיתנו. מגוון התכשיטים הוא עצום בימינו, ולראייה תוכלו לבקר בקטלוג טבעות אירוסין דיימונד פקטורי, באגף צמידי הטניס, או בכל קטגוריית תכשיטים אחרת. עבור אלו מאיתנו שמשתמשים בתכשיטים על בסיס יום יומי, האם נוכל להמשיך ולעשות זאת גם בתור חיילים וחיילות?
ענידת תכשיטים בצבא – מה החוק הצבאי מאפשר?
בוודאי תשמחו לשמוע שצה"ל מתחשב בחיילים ובחיילות בנושא ענידת התכשיטים, ולמרות שלא הכל מותר – בהחלט ניתן להשתמש בתכשיטים מסוימים בעת שאנו לובשים מדים! אילו תכשיטים מותרים מבחינת צה"ל?
טבעת נישואין
טבעת נישואין מהווה סמל סטטוס עבור גברים ונשים, והיא מוטמעת במסורת ובדת היהודית. מסיבה זו – כל חייל וחיילת רשאים לענוד אותה.
שרשרת צוואר
צה"ל מאפשר ענידת שרשרת לצוואר, אך מגביל ומציין מהם הנתונים שהיא צריכה לעמוד בהם. השרשרת חייבת להיות מתכתית (ולא מעץ, פלסטיק, או כל חומר אחר), וקוטרה לא יעלה על 3 מ"מ. במידה והשרשרת כוללת תליון – הוא צריך להיות בקוטר של עד 3 ס"מ, ובאופן כללי – השרשרת והתליון צריכים להיות מוסתרים מתחת למדים ולא גלויים לעין.
טבעות לנשים
חיילות רשאיות לענוד שתי טבעות שאינן טבעות נישואין, ורוחבן יהיה עד 1.5 ס"מ. טבעות אלו ייענדו על אצבעות הידיים בלבד – ולא בשום מקום אחר.
צמידים
צמידים גם הם מותרים לחיילות, אך מותר לענוד צמיד אחד בלבד – ורוחבו לא יעלה על 2 ס"מ.
עגילים
חיילות רשאיות לענוד זוג עגילים אחד בלבד, כשאם החיילת היא במסגרת שירות החובה – הם צריכים להיות צמודים לאוזן. עבור חיילות בשירות קבע ישנן הקלות, והעגילים יכולים לבלוט מתנוך האוזן עד 1.5 ס"מ.
פירסינג
פירסינג אסור לענידה במקומות גלויים בגוף, והדבר אמור לחיילים וחיילות כאחד. במידה והפירסינג מוסתר אין בעיה בכך, אך חייל או חיילת העונדים פירסינג במקום גלוי ומסתירים אותם באמצעות פלסטר או מדבקה – הרי שהם עוברים על החוקים הצבאיים בנושא.
לסיכום
את החוקים המלאים לגבי ענידת תכשיטים בצבא, תוכלו למצוא באתר של צה"ל ובאתרים נוספים ברשת. על אף שקיימות הגבלות, נראה שצה"ל מאפשר ענידת תכשיטים במסגרת החוק הצבאי, ומאפשר לנו לשמור על חלק מהזהות האישית שלנו גם בעת שירותנו הצבאי.