חיפוש

3 דגשים חשובים לפני שניגשים לקבל שירותי עריכת דין

שירותי עריכת דין בוחרים על בסיס המלצות, ניסיון ותחומי התמחות. אם לוקחים בחשבון את הדגשים הללו, מגדילים את הסיכוי להתנהלות מקצועית ואפקטיבית יותר גם מול הרשויות וגם מול המוסד לביטוח לאומי

בחירה נכונה של שירותי עריכת דין היא משימה מורכבת יותר מכפי שנהוג לחשוב. קודם כל, יש מגוון רחב של שירותים מן הסוג הזה ולא כל מי שזקוק להם בהכרח יודע מה בדיוק הוא צריך. שנית, קיימים הבדלים משמעותיים בין תחומי ההתמחות ובין הזכויות המשפטיות. חוץ מזה, יש הבדל בין פניה אל משרד עורכי דין לצורך טיפול בהליך פלילי לבין טיפול בהליך אזרחי.

החדשות הטובות הן שיש דגשים שיכולים להיות רלוונטיים עבור כל סוגי שירותי עריכת הדין לציבור ולקבל הרחב. הנה למשל 3 דגשים חשובים שאותם כדאי להכיר לפני שניגשים לקבל את השירות ולתאם אותו מול בעלי המקצוע הרלוונטיים:

 

אספו כמה שיותר המלצות

המלצה היא כלי יעיל ללמוד מתוך הניסיון של אנשים אחרים. במסגרת צרכנות נכונה, המלצה אמורה לאפשר לנו לדעת מה לעשות, ממה להימנע ואיזה שירות לקבל. ספציפית בתחום של שירותי עריכת דין, אפשר להשתמש בהמלצות על מנת להשוות בין בעלי מקצוע וכדי להתמקד רק באלו שכבר הוכיחו את עצמם.

אם רוצים, אפשר גם להיכנס לאתרים כמו של פיצויים – פייפר כהן ולהתרשם מחוות דעת של לקוחות מרוצים. את כל זה רצוי לעשות לפני שניגשים לקבל שירותי עריכת דין וכדי להגדיל את הסיכוי להתנהלות אפקטיבית גם מול הרשויות וגם מול מוסדות כמו הביטוח הלאומי.

 

השוואה לפי מספר שנות ניסיון

מספר שנות ניסיון הוא כלי אובייקטיבי שבו משתמשים על מנת להשוות בין שירותי עריכת דין. בניגוד להמלצה שיכולה להיות רלוונטית רק לאנשים מסוימים אבל לא לאנשים אחרים, מספר שנות ניסיון הוא לא נתון שאפשר להתווכח עליו.

בדיקה מראש של מספר שנות הניסיון היא דרך מעולה לבחור שירותי עריכת דין. אם יודעים מראש אל איזה משרד עורכי דין פונים וכמה שנות ניסיון יש לו, אפשר לייעל בצורה טובה את האופן שבו בוחרים את השירות ומשתמשים בו.

 

בדיקה של תחומי התמחות

הדגש הכי חשוב לפני שניגשים לקבל שירותי עריכת דין היא לבדוק במה המשרד מתמחה. בפועל, המשרד חייב להציע התמחות בנושא הרלוונטי עבור הלקוח ולא בנושאים אחרים. כאשר ההתמחות רלוונטית ללקוח, יש סיכוי גבוה שעורכי הדין יצליחו לייצג את האינטרסים שלו.

בניגוד למה שנהוג לחשוב, לא חייבים להיות מומחים למשפטים על מנת להכיר ולהבין את ההבדלים בין סוגים שונים של תחומי התמחות. בשביל לבדוק את תחומי ההתמחות של כל משרד עורכי דין, רק נכנסים לאתר שלו או יוצרים קשר טלפוני.

מאזניים

רוצים לפרסם כתבה אצלינו באתר?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
באותו נושא
ועדת ערר
מהי ועדת ערר?

בהתאם לחוק, כל מוסד חינוכי המחנך יותר מעשרה ילדים מגיל שלוש ומעלה מחויב ברישיון משרד החינוך. רישיון זה ניתן בתחילת שנה, ולמוסדות יש אפשרות לזכות

קרא עוד »