חיפוש

מהו חוק החוזים ואיך הוא קשור לעסקאות מקרקעין?

במדינת ישראל קיימים חוקים רבים, שמטרתם להגן על האזרחים שלה ולעזור להם במיצוי זכויותיהם. אחד מהחוקים הללו שמשפיעים על תחומים רבים, ביניהם תחום הנדל"ן, הוא חוק החוזים. חוק זה שנחקק בשנות ה-70 הוא חוק חשוב, ולפני ביצוע כל עסקת מקרקעין או כשרוצים לבטל אותה – כדאי לבדוק אותו ואת פרטיו. כדי לעזור לכם, החלטנו לסכם לכם את עיקרי החוק, ולהסביר לכם כיצד הוא יכול להשפיע על עסקאות מקרקעין שונות.

 

מטרת החוק

המטרה של חוק החוזים היא להסדיר את כל ענייני כריתת החוזה באופן משפטי וחוקי בדרך שתגן על שני הצדדים. החוזים יכולים להיות במגוון רחב של תחומים, מהסכמי דירה ועד הסכמי עבודה. כל חוזה שנחתם במדינת ישראל עומד במסגרת חוק זה. לפרטים נוספים הקליקו כאן.

 

עיקרי חוק החוזים

חוק החוזים מעגן מספר דברים מרכזיים.

הדבר הראשון הוא שאם בחוזה לא צוין זמן או תאריך בו החוזה צריך להתחיל או להתבצע, אז יש לקיים את החוזה בזמן סביב לאחר החתימה של שני הצדדים על החוזה. ההגדרה לזמן סביר עלולה להשתנות אך בית המשפט יכול לבחון את המקרה הספציפי ולהכריע מהו זמן סביר.

דבר נוסף הוא שמי שניסח והציע את החוזה לצד שני שנתן הסכמה על התנאים השונים, אינו יכול לחזור בו ולהתחרט על החוזה. הסכמה על חוזה היא אינה ניתנת לביטול והיא מחייבת את שני הצדדים. גם אם אדם הציע הצעה לחוזה והגביל אותה בזמן, הוא לא יכול להתחרט על כך ולחזור בו מכך למשך הזמן הנקוב שבו ההצעה באוויר.

עוד דבר שהחוק מעגן הוא שאם יש מודעת עבודה, מכירה או כל דבר שכזה שפונה אל הקהל הרחב או אל קהל ספציפי מסוים, כל אדם מקהל זה נחשב ל"ניצע", ועל כן כל מה שחל על ניצעים תחת חוק החוזים חל עליו.

חוק זה גם מגדיר גורמים שונים בשלב שלפני חתימה על חוזה שהם עילה מספקת לביטול חוזה. אם זה טעות בתום לב, הטעיה מכוונת, כפייה או עושק- כל אלה יכולים להיות עילה חוקית לביטול חוזה לאחר שהוא נחתם.

 

השפעה של חוק החוזים על עסקאות מקרקעין

אז מה בין חוק החוקים לעסקאות מקרקעין? במסגרת עסקאות אלה נחתמים חוזים משפטיים שהתנאים של חוק החוזים חלים עליהם. אם אתם תרצו לבטל עסקת מקרקעין עליה חתמתם, או שתרצו לבטל חוזה שהוסכם עליו- יש מספר תנאים מגבילים לכך וזאת על פי חוק החוזים.

חוק זה יכול גם להגן עליכם בעת ביצוע עסקת מקרקעין שפגעה בכם. תוכלו לבטל את העסקה אם תוכיחו שהיא נעשתה בחוסר תום לב, בהטעייה מכוונת או בדרך שעשקה אתכם. דבר זה יכול לעזור לכם לצאת ממצב משפטי מורכב.

עסקאות מקרקעין

רוצים לפרסם כתבה אצלינו באתר?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
באותו נושא